abonnementen vergelijken

Blog: Glasvezel internet

De voordelen van glasvezelinternet

Nederland loopt vaak voor als het gaat om technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiele telefoongebruik. Maar waar Nederland ook in de top 10 van de wereld staat is de gemiddelde internetsnelheid. De gemiddelde internetsnelheid in Nederland behoort tot de wereldtop en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Dit komt omdat Nederland ook voorloopt op het aanleggen van een zogeheten glasvezelinternetverbinding. Steeds meer huishoudens kunnen beschikken over de zeer snelle en betrouwbare glasvezelverbinding. Uit onderzoek is gebleken dat het totaalaantal glasvezelaansluitingen op 955.000 zit. De rest van van Nederland, 3.225.000, maakt nog gebruik van een traditionele koperdraadaansluiting.

Wat is glasvezel?

In een glasvezelverbinding zit geen koperdraad maar een bepaald soort vezel die gemaakt is van een bijzonder soort glas. Doormiddel van een glasvezelverbinding kan er een grote hoeveelheid data zeer snel over een grote afstand worden getransporteerd. De informatie in een glasvezelverbinding wordt verzonden door een laser die razendsnel aan en uit gaat. Hiermee is het mogelijk bitrate van 1 gigabit per seconde te bereiken. Bestanden waar veel data in zit zoals HD-films, kunnen nu binnen een mum van tijd gedownload en ook geĆ¼pload worden. Want dat is ook het grote verschil met een reguliere koperen verbinding, een snelle upload snelheid.

Wat zijn de voordelen van glasvezelinternet?

Ten opzichte van een traditionele koperbedrading zijn er een aantal voordelen te benoemen voor een glasvezelverbinding. Een glasvezelverbinding is symmetrisch. Dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Daarnaast biedt glasvezel een stuk meer bandbreedte dan een koperbedrading. In potentie kan glasvezel namelijk een snelheid bereiken van maar liefst 10 Gbps. Dat is dus 100 keer sneller dan de huidige glasvezelverbinding, wat al razendsnel is. Glasvezel internet heeft in de digitale wereld waarin we leven dus de toekomst.
© Vergelijk-tv-abonnement.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact