Aantal glasvezel aanbieders nemen toe, vergelijking waardevoller

De opkomst van glasvezel heeft in Nederland de wereld van internet aanbieders wakker geschud. Zo komen er steeds meer aanbieders bij op het gebied van glasvezel. Veel Nederlanders hebben een glasvezel lijn beschikbaar gesteld gekregen vanuit de gemeente. Helemaal in het begin is er de optie geweest om een glasvezel lijn de woning binnen te krijgen wanneer dit gezamenlijk in een buurt uitgevoerd zou worden. Er kan dan namelijk geprofiteerd worden van een enorm kostenvoordeel. Dit was geen verplichting, maar wanneer je het op een later moment zelfstandig zou willen doen zou het enorm veel geld kosten.

Toename aanbod

Het aanbod van glasvezel leveranciers is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Afgelopen maanden is er opnieuw een nieuwe aanbieder bijgekomen. Zo heeft NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) nu ook de alles in 1 markt betreden. Waar de maatschappij zich voorheen puur op Energie wilde richten, zien ook zij nu kansen in de markt voor alles in 1 (glasvezel) pakketten. Wanneer partijen van dit formaat zich ermee gaan bemoeien weet je dat er veel potentie aanwezig is in de markt en dat er ongetwijfeld meer partijen toe zullen treden. Dit zal zorgen voor extra concurrentie en dus in een voordeel voor de consument.

Onafhankelijke vergelijking steeds waardevoller

Door een toename van het aantal aanbieders is een onafhankelijke vergelijking steeds meer waard. Het is lastig om alle aanbieders in één overzicht met elkaar te vergelijken op basis van: - Prijs - Kwaliteit - Voorwaarden

Daarom zijn er vergelijkingssites als: www.allesin1glasvezelvergelijken.nl die een onafhankelijke vergelijking tonen van alle aanbieders in de markt. In de komende periode zal een vergelijking alleen nog maar belangrijker worden omdat alle partijen met elkaar zullen gaan concurreren, zowel op prijs als op voorwaarden. Voor de consument zal het dus belangrijk zijn om middels zijn/haar wensen in te vullen eenvoudig de beste keus getoond te krijgen.