De beste tv-aanbieder kiezen, zo doe je dat

Aanbieders van televisie bieden klanten een ruime keuze aan kanalen en programma's. Deze bedrijven maken afspraken met individuele omroepnetwerken om toegang te krijgen tot het beheren van de inhoud. Sommige kanalen zijn mogelijk niet beschikbaar in je regio of kunnen worden niet getoond vanwege een prijsgeschil. Het is dus altijd goed om van tevoren te kijken naar de mogelijkheden in jouw straat of woonplaats.

Standaardkanaalpakketten bij je tv-aanbieder

Je kunt bij verschillende aanbieders een pakket afnemen om televisie te kijken. Allereerst gaat men altijd uit van een standaardpakket, het basis pakket. Hier zit eigenlijk altijd wel Nederland 1, 2 en 3, RTL4, 5 en 7 en SBS 6 in. Verder wat muziekkanalen en kinderkanalen. Wil je extra nieuws, buitenlandse zenders of sportkanalen, dan heb je een uitbreiding nodig.

Betaalde extra televisiediensten bij je tv-provider

De meeste aanbieders van betaalde televisiediensten hebben op verzoek (on demand) inhoud als extra onderdeel van hun pakket. Klanten kunnen ervoor kiezen om extra te betalen en toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan televisieprogramma’s en films of sportwedstrijden wanneer ze extra entertainment willen bekijken. Voor sommige kanalen neem je een standaardpakket af, of je kunt per film een vergoeding betalen. Het is dan goed van tevoren te bedenken hoeveel je er van kijkt, zo kun je de kosten laag houden.

Sport op de televisie

Als je een sportliefhebber bent, dan heb je de mogelijkheid om naar je favoriete sportteam of competitie te kijken. Veel aanbieders bieden speciale sportkanalen aan als extra optie, zodat je geen enkele wedstrijd hoeft te missen. Je kunt hiervoor meestal het zogenaamde Sport-pakket afnemen. Deze kun je ook per maand weer opzeggen.

Exclusieve films

Nadat films de bioscoop hebben verlaten en voordat ze op dvd worden uitgebracht, kunnen ze worden weergegeven via de pay-per-view-optie (betalen als je kijkt) van een tv aanbieder. Klanten kunnen via een pagina de titels bekijken om exclusieve toegang tot populaire nieuwe films te vinden. Door een druk op de knop kan de film worden bekeken en deze wordt gefactureerd op je volgende factuur. Steeds vaker bieden aanbieders ook de mogelijkheid om een Film-pakket af te nemen waarbij je elke film gratis bekijkt, maar een vast bedrag extra betaald op je factuur.

Contractvoorwaarden

De meeste aanbieders van televisie bieden klanten pakketdealprijzen op contractbasis aan. Over het algemeen worden de tarieven voor twee of meer jaar aangehouden, hoewel bedrijven na zes of twaalf maanden een stijging van de kosten kunnen doorvoeren. Bekijk dus van te voren goed de voorwaardes. Zo kan een aanbieder de eerste 3 maanden heel goedkoop zijn, maar daarna een prijs rekenen die hoger is als de concurrent die geen 3 maanden een lage prijs aan bied. Ga dus uit van de normale prijs als je de prijzen met elkaar vergelijkt.

Bekijk de extra pakketten

Het is verstandig van tevoren te bekijken wat je precies zou willen zien en waar je denkt gebruik van te gaan maken. Vergelijk ook deze pakketprijzen.

Wat kost televisie per maand?

Aanbieders van tv-aanbieders bieden een scala aan extra diensten en pakketten, waardoor de televisiekosten voor klanten kunnen variëren. Ook hebben de meeste providers verschillende kanalen en pakketten op basis van prijs, klanten hebben de mogelijkheid om het niveau te kiezen dat het beste past bij het budget en kijkbehoeften.