Tv only abonnementen: kijk tv zonder de rest

Televisie kijken is nog steeds erg populair. Dit komt mede doordat films en series nu niet alleen via de traditionele beeldbuis gekeken hoeven worden. Providers bieden nog steeds jaarlijks meerdere abonnementen aan die geschikt zijn met tv-kijken, vaak in combinatie met bellen en internet. Maar wat als je nu alleen tv wilt hebben? Gelukkig zijn hier ook nog voldoende opties voor.

Alleen een tv abonnement vs. alles-in-één

Tv-providers bieden veel zogeheten alles-in-één abonnementen aan. Dit is met name gedaan omdat bellen en internet steeds populair werden, waardoor tv-kijken de concurrentie voelde. Maar deze standaard manieren van bellen en internetten zijn meer komen te vervallen. Dit komt omdat wie nu wil bellen en internetten hier meestal een smartphone voor gebruikt, terwijl de meeste abonnementen alleen geschikt zijn voor vaste telefoonlijnen en computers. Mocht je geen gebruik willen maken van deze vormen dan kan je voor een tv only abonnement kiezen.

Bij een tv-abonnement waar je alleen tv afneemt, kun je zelf bepalen hoeveel zenders en themakanalen je kunt kiezen. Daarnaast kun je veel van deze pakketten ook kijken via je tablet en smartphone en niet alleen via je tv. Hierdoor is een tv only-abonnement geschikt voor meerdere doeleinden.

Wel of geen tv only abonnement aanschaffen

Afhankelijk van wat jij hebt en wilt kun je ervoor kiezen om een tv only abonnement te kiezen of bijvoorbeeld te gaan voor alles-in-één. Mocht je bijvoorbeeld al telefoon en internet hebben van een aanbieder, dan kan het voordelig zijn om dit om te zetten naar een alles-in-één pakket. Vooral wanneer je alle diensten van dezelfde aanbieder afhaalt kan het voordeliger zijn een volledig pakket te nemen dan drie losse abonnementen. Wil je een tv abonnement van een andere aanbieder, dan hangt het van het prijsverschil af of overstappen of je abonnement omzetten een goed idee is.

Mocht je nu echt alleen tv nodig hebben, omdat je bijvoorbeeld geen huistelefoon hebt en je telefoonabonnement al genoeg internet heeft, dan kan een tv only abonnement uitkomst bieden. Kijk bij het kiezen van een tv-abonnement niet alleen naar de prijs, maar ook naar hoeveel zenders je krijgt en welke extra functies je hebt, zoals programma’s opnemen, terugkijken of YouTube op je tv kijken. Het kan dan zelfs zo zijn dat een iets duurder abonnement toch voordeliger uit blijkt te pakken.

Waar een tv abonnement afsluiten?

Heb je al een abonnement lopen en wil je naar een andere provider overstappen? Bekijk dan goed hoe dit is geregeld. In je huidige contract kan een clausule zitten dat je voor een bepaalde tijd je oude abonnement af hebt moeten zeggen voordat je een ander abonnement af kunt sluiten. Vergeet ook niet eerst je oude abonnement op te zeggen voordat je een ander abonnement afsluit, anders kun je al gauw dubbel betalen voor dezelfde dienst of een dienst die je niet eens meer gebruikt.