Sim only vergelijken

Het aantal mensen met een sim only abonnement is de laatste jaren flink gestegen. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een flexibele bundel en lage kosten. Doordat de vraag blijft groeien neemt ook het aanbod toe. Er zijn meer aanbieders op de markt van telefonie dan ooit tevoren. Door het grote aanbod wordt de keuze tussen verschillende providers wel steeds lastiger. Elke provider heeft voor -en nadelen. In dit artikel bespreken we de punten waarop jij als consument het best kunt letten bij het vergelijken van verschillende sim only abonnementen.

Internetbundel

Bij het vergelijken van de aangeboden internetbundel komen drie factoren aan bod. Je hebt natuurlijk te maken met het aantal MB’s, maar ook de internetsnelheid en kosten buiten de bundel zijn van groot belang. Wanneer je nogal snel geneigd bent te blijven internetten wanneer je door de bundel heen zit kan dit flinke kosten teweeg brengen. Het is op dit moment verstandig te kijken naar aanbieders van onbeperkt internet. Houdt bij het afsluiten van een abonnement ook rekening met de snelheid van het internet van de provider. Zonder een 4G verbinding zal je problemen ervaren bij het bekijken van video’s en foto’s.

Bellen

In principe hoeft men zich tegenwoordig niet meer druk te maken over de verkregen belminuten. Door de komst van het internet wordt de belbundel door veel providers als extraatje gezien. Je hebt al een onbeperkte belbundel voor weinig geld. Het is hierbij wel belangrijk dat je rekening zal houden met de fair use policy. Dit is een regeling die wordt toegepast door alle providers om misbruik van belminuten te voorkomen. Bij de ene provider ligt het limiet op 12.000 belminuten terwijl de andere provider al bij 1000 minuten spreekt van misbruik. Wanneer je de grens overschrijd kan je abonnement worden stopgezet. Houdt hier rekening mee!

Buitenland

De berekende kosten in het buitenland is de laatste mogelijkheid tot vergelijken van providers. Sommige providers rekenen geen extra kosten voor bellen en zelfs internetten in het buitenland. Dit is vanzelfsprekend een groot voordeel.